Salut.
Avand in vedere ca e primul meu proiect n-as sparge multi bani pe piese cumparate. Asa am reusit sa fac rost de 3 motoare de casetofon(9V) si de un walkman(6V), si am cateva intrebari:
La intrebarile astea as vrea niste raspunsuri in stilul Scrapheap challenge. Adica cu consum cat mai putin de bani, si din vechituri sa fac ceva.
- Din ce as putea face niste reductori de turatie(in sensu ca cei din walkman nu sunt identici). Ma gandeam ca din niste dopuri de PET carora la capete le lipesc ceva plastic ca sa nu sara cureaua jos.
- Am impresia ca motoarele nu sunt identice, ba mai mult la acelasi voltaj au turatii diferite. Ma gandeam ca daca inseriez un potentiometru cu fiecare motor, si le calibrez, as putea sa le fac sa mearga la aceasi viteza? . Exista vreo explicatie pentru care intr-un sens au o turatie, iar in celalalt sens alta? Daca da exista vreo solutie ?
Scuza-ti va rog intrebarile a la casa de nebuni, dar din cate am vazut pe forum aveti solutii cam la toate problemele incepatorilor :-)

. Pana acum costul productiei este de 9 lei ( 8 lei adeziv si 1 leu tuburile). Am pus aici niste poze sa va dati cu parerea. Accept orice fel de critica (si constructiva si destructiva), dar tineti minte ca e primul meu proiect de genul, deci fiti un pic mai gentle :-).