Programul robotelului simplu cu ATtiny26

Ce software proiectam pentru roboti?

Moderator: Mod. Robotica

Postby Ro-Bot-X » 06 Jun 2010, 15:33

Salut tuturor!

In ultima vreme am primit mai multe cereri pe mesaj privat pentru a da programul robotelului simplu cu microcontroler ATtiny26. Pe vremea cand am scris acel tutorial, programam in BACOM-AVR, care are o versiune Demo. Aceasta versiune lasa utilizatorul sa scrie doar 4000 bytes cod compilat, care depaseste cu mult capacitatea lui ATtiny. Asa ca, puteti linistiti sa il programati, folosind un programator hardware, ca AVR ISP, AVR ISP MKII, TinyISP, etc.

De atunci am trecut la lucrul cu Arduino, atat hardware, cat si software. Totusi am simtit nevoia din cand in cand sa folosesc microcontrolere Tiny. O parte din ele au fost portate in Arduino, desi cele cu memorie putina, cum este Tiny26 sau Tiny2313, nu prea merita, deoarece orice program putin mai dezvoltat are nevoie de cel putin 4k. Lumea foloseste in general Tiny84, 85 sau 861(succesorul lui Tiny26). Tiny84 functioneaza deja, Tiny85 este in lucru, Tiny861 am inceput eu portarea, dar nu e simplu, dureaza.

Asa ca, pina portarea este terminata, folositi programele din fisierul zip atasat. Atentie, verificati declaratiile de conexiune a motoarelor si senzorilor la pinii microcontrolerului, daca nu sunt la fel, nu functioneaza! Modificati programul incat sa corespunda setarilor voastre!

Succes!
BascomProgs.zip
(2.75 KiB) Downloaded 27 times
Ro-Bot-X
"Imaginatia e singura limita!"
Blog: SeriousRobotics.wordpress.com
Ro-Bot-X
procesor 3x86
procesor 3x86

Sponsor

Sponsor